alt


De afgelopen maanden hebben we u al vergaand geïnformeerd over de stand van zaken rondom het project GoudOud in Warffum. Nu kunnen we u met trots melden dat het eindrapport van het haalbaarheidsonderzoek gereed is. Het rapport kunt u in zijn geheel lezen op www.goudoudinwarffum.nl. Hier kunt u tevens alle overige informatie over het project terugvinden.

Binnenkort zullen de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek mede worden gepresenteerd aan de lokale en landelijke overheden. De Stuurgroep is daarnaast voornemens in april een informatieavond te organiseren waar we met alle betrokken Warffumers in gesprek willen gaan over het vervolg van het project. Zodra er meer gegevens over de informatieavond bekend zijn, krijgt u hierover bericht via lokale media en de website www.goudoudinwarffum.nl.

In het eindrapport van het haalbaarheidsonderzoek is te lezen hoe een grote groep enthousiaste Warffumers en andere, professionele betrokkenen hun inbreng voor het behoud van brede (ouderen)zorg in Warffum vorm hebben gegeven.

Een kort overzicht van de inhoud van het rapport:
Het gezondheidscentrum gaat coördinatie en zorg leveren voor wat betreft de medische kant van de zorg, onder de werknaam Het Virtuele Verzorgingshuis. Het is daarnaast de wens van vele Warffumers om op de plek van het huidige verzorgingshuis een hofje met zorg-geschikte woningen terug te bouwen. Hierin kan dan ook een ontmoetingspunt gevestigd worden en een zorgpension voor degenen die tijdelijke opvang nodig hebben. Op korte termijn wordt een bevolkingsonderzoek gestart om in kaart te brengen in hoeverre Warffumers overige hulp en dienstverlening kunnen leveren aan Warffumers die dat nodig hebben.
 
De organisatie van de toekomstige zorg, op zowel professionele als vrijwillige basis, moet het mogelijk maken dat bijna alle Warffumers hun leven lang in Warffum kunnen blijven wonen. De Stuurgroep gaat de komende tijd kijken welke concrete mogelijkheden er zijn om bovenstaand zorg- en welzijnsconcept te realiseren en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van (tijdelijk) wonen.

Stuurgroep Project GoudOud in Warffum

Website: www.goudoudinwarffum.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.