actueel

Project ‘De Verzoamelstee’ van start bij Dorpshuiskamer Ien Scheersalon

Tabletcursus
In maart berichtte het bestuur van GoudOud in Warffum u al over de aftrap van het Project ‘De Verzoamelstee’ met een tabletcursus. Na vele voorbereidingen is het nu zover! Medio september gaan we van start met de cursus Digitaal Vaardig Worden. De cursus wordt gesubsidieerd door het Loket Leefbaarheid Groningen en is daardoor gratis toegankelijk. De cursus is bedoeld voor het aanleren van basisvaardigheden op de tablet om gebruik te kunnen maken van allerlei digitale voorzieningen. Denkt u hierbij aan bank- en belastingzaken of het bestellen van boodschappen bij ziekte of slecht weer. Maar ook het beeldbellen (skypen) met familie/vrienden die wat verder weg wonen of met de thuiszorg, huisarts en het Wmo-loket.

Hoe gaat het in zijn werk?

Cursus
De gratis cursus gaat medio september van start en is er voor iedereen in Warffum en omgeving. We willen echter met name ouderen, inwoners met een beperking of zonder sociaal netwerk van harte uitnodigen om zich in te schrijven. De cursus bestaat uit ongeveer zes bijeenkomsten op de woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. De cursus wordt door ervaren vrijwilligers uit het dorp gegeven in een ruimte van de Jansenius de Vriesschool.
Tijdens de cursus krijgt u een tablet (iPad) in bruikleen en we denken nog na over een constructie zodat u na afloop van de cursus eventueel de iPad kunt overnemen tegen gereduceerde prijs.
Vanaf 1 augustus kunt u op zaterdagochtend terecht bij Ien Scheersalon om alvast een beetje ‘te snuffelen’ aan de tablets. Er liggen drie stuks op tafel tijdens de koffieochtend van 10.00 tot 12.00 uur en er is iemand aanwezig die aanwijzingen en informatie kan geven over de cursus.

Extra hulp
Als extra service bieden we naast de cursusavond ook hulp bij u thuis wanneer u er alleen niet uitkomt. Daarbij kunt u op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur voor overleg bij de ICT-helpdesk terecht in Dorpshuiskamer Ien Scheersalon.

Opgave tabletcursus
U kunt zich vanaf nu voor de cursus opgeven bij onze ICT-coördinator Elte Henstra via 06-49423457 of via de speciale aanmeldknop op de website van www.dorpscooperatiewarffum.nl Afhankelijk van het aantal deelnemers starten we met één of meerdere groepjes van maximaal 10 deelnemers.

Dorpshuiskamer Ien Scheersalon
Heeft u de nieuwe tuintafel al gezien op het terras van de gezellige zijtuin? Met de donatie van Lionsclub Uithuizen en inzet van Bouwbedrijf Noorderland uit Wehe den Hoorn is er een prachtige zitgelegenheid gemaakt waar het fijn toeven is. Ook de moestuin en kruidentuin van Ien Scheersalon liggen er weer strak bij. Dankzij de geschonken plantjes van Fa. Fokkens én het harde werk van vrijwilligers als Niek en Pieter kunnen de deelnemers van Samen Koken & Eten op woensdagavond weer genieten van allerlei verse groenten. Heel blij zijn we ook met een gift van het GezondheidsCentrum Warffum waardoor we de zijtuin en voorkant van Ien Scheersalon extra mooi kunnen aankleden met bloembakken en parasols. De Dorpshuiskamer is een gezamenlijk initiatief van Dorpscoöperatie Warffum en St. GoudOud in Warffum en is er voor iedereen die het leuk vindt anderen te ontmoeten, samen iets te ondernemen of voor een ander klaar te staan. U bent van harte welkom!

 

 

Boerderij in Beeld: Warffumer Klooster.

Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum organiseert in samenwerking met Boerderij in Beeld en De Verhalen van Groningen in mei en juni excursies naar boerderij Warffumer Klooster. De deelnemers wandelen onder begeleiding van een gids vanaf het museum naar deze bijzondere boerderij. Tijdens de excursies krijgen ze informatie over de geschiedenis van de landbouw en het landschap in het Noorden.

De excursies vinden plaats op  3, 10, 17 en 24 juni 2017 om 14.00 uur vanaf het Hoogelandmuseum.

Voor meer informatie zie de website van De Verhalen van Groningen 

Er kunnen maximaal 15  personen mee.
Reserveren is dus handig: (0595) 42 22 3

Bewoners aardbevingsgebied kunnen rechtsbijstandverzekering afsluiten

Uit onderzoek van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) blijkt dat het voor bewoners van het aardbevingsgebied mogelijk is bij meerdere verzekeraars een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hieronder valt ook de verzekering voor juridische procedures ten gevolge van schade door bodembeweging. Er blijkt door deze verzekeraars geen uitzondering te worden gemaakt voor aanvragers in het aardbevingsgebied ten aanzien van andere gebieden in Nederland. Het Verbond van Verzekeraars heeft deze bevindingen bevestigd.

Bewoners van het aardbevingsgebied kunnen onder andere bij ARAG, Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Averó een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Deze verzekeraars hanteren geen bijzondere voorwaarden. Wel geldt een algemeen verzekeringsprincipe. Er kan geen verzekering worden afgesloten voor een voorval als het voorval al heeft plaatsgevonden. NCG monitort of er voldoende partijen zijn waarbij een rechtsbijstandsverzekering kan worden afgesloten.

Bewoners die toch problemen ondervinden om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, kunnen dit bij NCG melden. Door een e-mail te sturen naar info@nationaalcoördinatorgroningen.nl of te bellen met 088 041 44 44. Ook als de verzekeraar volgens de bewoner onredelijke voorwaarden stelt. Meer informatie over rechtsbijstandverzekeringen en overige mogelijkheden voor (rechts)hulp vindt u op de website www.nationaalcoordinatorgroningen.nl onder het thema schade.