actueel

 

De burgemeesters van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond hebben op 17 oktober 2017 de speciale website www.bmwe-gemeenten.nl, plus de facebookpagina BMWE2019 en het twitteraccount BMWE2019 gelanceerd.

Burgemeester Marijke van Beek had de eer de site te lanceren: "Top, nu kunnen we onze inwoners zorgvuldig informeren en bij het herindelingsproces betrekken!". "Het ziet er goed uit!", vonden ook de andere drie burgemeesters. De gemeenten zijn benieuwd naar de mening van inwoners over de website en hopen dat zij een reactie achterlaten. Onder de eerste 50 inwoners die dat doen, worden tien manden met streekproducten uit Het Hogeland verloot.

Tijdelijk
De site www.bmwe-gemeenten.nl is een tijdelijke website; na 1 januari 2019 verschijnt de nieuwe website voor Het Hogeland.Deze drie media geven inwoners informatie over het herindelingsproces op weg naar de nieuwe gemeente Het Hogeland. U leest er meer over in bijgevoegd persbericht. Onderstaande foto is ook bijgevoegd.

Bewoners aardbevingsgebied kunnen rechtsbijstandverzekering afsluiten

Uit onderzoek van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) blijkt dat het voor bewoners van het aardbevingsgebied mogelijk is bij meerdere verzekeraars een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hieronder valt ook de verzekering voor juridische procedures ten gevolge van schade door bodembeweging. Er blijkt door deze verzekeraars geen uitzondering te worden gemaakt voor aanvragers in het aardbevingsgebied ten aanzien van andere gebieden in Nederland. Het Verbond van Verzekeraars heeft deze bevindingen bevestigd.

Bewoners van het aardbevingsgebied kunnen onder andere bij ARAG, Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Averó een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Deze verzekeraars hanteren geen bijzondere voorwaarden. Wel geldt een algemeen verzekeringsprincipe. Er kan geen verzekering worden afgesloten voor een voorval als het voorval al heeft plaatsgevonden. NCG monitort of er voldoende partijen zijn waarbij een rechtsbijstandsverzekering kan worden afgesloten.

Bewoners die toch problemen ondervinden om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, kunnen dit bij NCG melden. Door een e-mail te sturen naar info@nationaalcoördinatorgroningen.nl of te bellen met 088 041 44 44. Ook als de verzekeraar volgens de bewoner onredelijke voorwaarden stelt. Meer informatie over rechtsbijstandverzekeringen en overige mogelijkheden voor (rechts)hulp vindt u op de website www.nationaalcoordinatorgroningen.nl onder het thema schade.