actueel

 

Nieuws van het Huiskamercafé

In oktober beginnen wij met onze activiteiten. Veel vrijwilligers hebben de afgelopen jaren geholpen om het pand op te knappen, van bouwval tot huiskamercafé. Wij willen iedereen daarom op de hoogste stellen van wat er deze winter allemaal gaat gebeuren.

Wie opent het huiskamercafé? 28 oktober 15.00 uur
Als tweede activiteit staat de opening op het programma. Wij nodigen iedereen uit om het resultaat van vele jaren noest vrijwilligerswerk te bekijken en wat te drinken en te eten. Wij zullen hier binnenkort meer over vertellen. Zet de datum alvast in je agenda.

Maar ook op 14 oktober heeft het Huiskamercafé al garnalen op de aganda staan.

Lees het hele verhaal in deze PDF: opening en meer

Bewoners aardbevingsgebied kunnen rechtsbijstandverzekering afsluiten

Uit onderzoek van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) blijkt dat het voor bewoners van het aardbevingsgebied mogelijk is bij meerdere verzekeraars een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hieronder valt ook de verzekering voor juridische procedures ten gevolge van schade door bodembeweging. Er blijkt door deze verzekeraars geen uitzondering te worden gemaakt voor aanvragers in het aardbevingsgebied ten aanzien van andere gebieden in Nederland. Het Verbond van Verzekeraars heeft deze bevindingen bevestigd.

Bewoners van het aardbevingsgebied kunnen onder andere bij ARAG, Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Averó een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Deze verzekeraars hanteren geen bijzondere voorwaarden. Wel geldt een algemeen verzekeringsprincipe. Er kan geen verzekering worden afgesloten voor een voorval als het voorval al heeft plaatsgevonden. NCG monitort of er voldoende partijen zijn waarbij een rechtsbijstandsverzekering kan worden afgesloten.

Bewoners die toch problemen ondervinden om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, kunnen dit bij NCG melden. Door een e-mail te sturen naar info@nationaalcoördinatorgroningen.nl of te bellen met 088 041 44 44. Ook als de verzekeraar volgens de bewoner onredelijke voorwaarden stelt. Meer informatie over rechtsbijstandverzekeringen en overige mogelijkheden voor (rechts)hulp vindt u op de website www.nationaalcoordinatorgroningen.nl onder het thema schade.