actueel

Het Oranjecomité heeft besloten om in verband met de verwachte weersomstangheden het programma aan te passen en de activiteiten in het Op Roakeldaishal te houden.
Dit is het gewijzigde programma.

ZEGT HET VOORT !

09.00 uur Klokluiden
09.15 uur Euphonia speelt vor Vriesenstein
9.30 uur   De vlag wrodt gehesen door burgemeester Marijke van Beek
                Euphonia speelt het Wilhelmus
10.00 uur Spelletjes gr. 1 t/m4 en luchtkussen in Op Roakeldaishal
10.30 uur Hindernisbaan gr. 5 t/m 8 Op Roakeldaishal
12.00 uur Pannenkoeken eten Museum
13.30 uur Vrijmarkt, hindernisbaan, sjoelen en luchtkussen Op Roakeldaishal
De fietstocht is geannuleerd i.v.m. de weersvoorspelling
17.30 uur Eenpansmaaltijd en prijsuitreiking bij Moeders

Hartstichting bedankjes
Dit jaar was de 50e collecte van de Hartstichting.

In de week van 3 tot 8 april hebben 18 collectanten samen € 1.175,- opgehaald in Warffum (en Breede).
Een fantastisch bedrag én het hoogste bedrag (in ieder geval) sinds 1995!

Alle gevers én collectanten heel hartelijk bedankt!

Heeft u de collectant gemist; u kunt alsnog uw gift storten op NL71RABO0300300301 ten name van de Hartstichting.
Of sms HART naar 4333 voor een éénmalige gift van € 1,50.

Zwemles in Eemsmond nu vanaf 5 jaar


In een land als Nederland, met zoveel water, is het goed wanneer kinderen tijdig leren zwemmen. Vandaar dat kinderen nu vanaf 5 jaar mee mogen meedoen met de ABC zwemlessen in Breede en Uithuizen.
Buiten dat het belangrijk is voor de veiligheid, is zwemles ook gewoon leuk. De eerste zwemlessen zullen er op gericht zijn dat de kinderen zich prettig en veilig voelen in het water. Ze leren bijvoorbeeld om te drijven, in het water te springen en er weer uit te klimmen, kopje onder gaan en onder water kijken. Veel van deze oefeningen doen de instructeurs spelenderwijs met de kinderen, waar ze enorm van leren.

Na deze oefenperiode zullen de lessen verder gaan met de echte zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft er ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, op de kant en naar de bodem gaan en met kleding aan zwemmen.

De kinderen die echte waterratjes zijn, kunnen na het ABC beginnen met Zwemvaardigheid 1, 2 en 3, enz. Zwemvaardigheid wordt in de zwembaden van Breede en Uithuizen alleen aangeboden wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Zie voor meer informatie de website van zwembaden Eemsmond, www.www.zwembadeneemsmond.nl

Ook zijn er mogelijkheden voor een vergoeding van een zwemabonnement of leskaart voor uw kind via Stichting leergeld het Hogeland (www.leergeldhoogeland.nltijdens de voorverkoop. Wees er tijdig bij wanneer u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding. Vanaf 29 april tot en met 9 september 2017 gelden de reguliere tarieven.

Met korting naar het zwembad

Hoewel het nu nog koud is, zijn de voorbereidingen voor het nieuwe zwemseizoen alweer volop in gang.
Elk jaar biedt de Stichting Zwembaden Eemsmond de mogelijkheid om de zwemabonnementen tegen een voordeliger tarief te kopen tijdens de voorverkoop. Ook het nieuwe Aquajogging- abonnement is extra voordelig in de voorverkoop. Het bestelformulier met de bijbehorende foto’s moet vóór 13 maart 2017 binnen zijn.

Voor de badgasten die soms een keer naar het zwembad gaan, is het voor 2017 mogelijk om ook de 10-badenkaart met korting te kopen in de voorverkoop. De 10-badenkaart is niet persoonsgebonden en is twee jaar lang geldig. De zwemabonnementen en de 10-badenkaart zijn geldig in beide baden.

De voorverkoopdagen vinden plaats in de openluchtbaden van Uithuizen ‘De Dinge’ en in Warffum ‘De Breede’. De voorverkoopdagen staan in de folder die huis aan huis is verspreid en op de website www.zwembadeneemsmond.nl. Ook liggen er folders op het gemeentehuis van Eemsmond. Bestellen kan middels het bestelformulier uit de folder of via de website.

Ook zijn er mogelijkheden voor een vergoeding van het zwemabonnement via het gemeentelijke participatiefonds / minimaregeling tijdens de voorverkoop. Meer informatie hierover is te vinden bij het gemeentenieuws van Eemsmond . Wees er tijdig bij wanneer u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding. Vanaf 29 april tot en met 9 september 2017 gelden de reguliere tarieven.

Bewoners aardbevingsgebied kunnen rechtsbijstandverzekering afsluiten

Uit onderzoek van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) blijkt dat het voor bewoners van het aardbevingsgebied mogelijk is bij meerdere verzekeraars een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hieronder valt ook de verzekering voor juridische procedures ten gevolge van schade door bodembeweging. Er blijkt door deze verzekeraars geen uitzondering te worden gemaakt voor aanvragers in het aardbevingsgebied ten aanzien van andere gebieden in Nederland. Het Verbond van Verzekeraars heeft deze bevindingen bevestigd.

Bewoners van het aardbevingsgebied kunnen onder andere bij ARAG, Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Averó een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Deze verzekeraars hanteren geen bijzondere voorwaarden. Wel geldt een algemeen verzekeringsprincipe. Er kan geen verzekering worden afgesloten voor een voorval als het voorval al heeft plaatsgevonden. NCG monitort of er voldoende partijen zijn waarbij een rechtsbijstandsverzekering kan worden afgesloten.

Bewoners die toch problemen ondervinden om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, kunnen dit bij NCG melden. Door een e-mail te sturen naar info@nationaalcoördinatorgroningen.nl of te bellen met 088 041 44 44. Ook als de verzekeraar volgens de bewoner onredelijke voorwaarden stelt. Meer informatie over rechtsbijstandverzekeringen en overige mogelijkheden voor (rechts)hulp vindt u op de website www.nationaalcoordinatorgroningen.nl onder het thema schade.