Zwemles in Eemsmond nu vanaf 5 jaar


In een land als Nederland, met zoveel water, is het goed wanneer kinderen tijdig leren zwemmen. Vandaar dat kinderen nu vanaf 5 jaar mee mogen meedoen met de ABC zwemlessen in Breede en Uithuizen.
Buiten dat het belangrijk is voor de veiligheid, is zwemles ook gewoon leuk. De eerste zwemlessen zullen er op gericht zijn dat de kinderen zich prettig en veilig voelen in het water. Ze leren bijvoorbeeld om te drijven, in het water te springen en er weer uit te klimmen, kopje onder gaan en onder water kijken. Veel van deze oefeningen doen de instructeurs spelenderwijs met de kinderen, waar ze enorm van leren.

Na deze oefenperiode zullen de lessen verder gaan met de echte zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft er ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, op de kant en naar de bodem gaan en met kleding aan zwemmen.

De kinderen die echte waterratjes zijn, kunnen na het ABC beginnen met Zwemvaardigheid 1, 2 en 3, enz. Zwemvaardigheid wordt in de zwembaden van Breede en Uithuizen alleen aangeboden wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Zie voor meer informatie de website van zwembaden Eemsmond, www.www.zwembadeneemsmond.nl

Ook zijn er mogelijkheden voor een vergoeding van een zwemabonnement of leskaart voor uw kind via Stichting leergeld het Hogeland (www.leergeldhoogeland.nltijdens de voorverkoop. Wees er tijdig bij wanneer u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding. Vanaf 29 april tot en met 9 september 2017 gelden de reguliere tarieven.