Warffum Alert!: Onderteken zienswijze gaswinning Warffum !

Onlangs heeft minister Kamp van Economische Zaken het ontwerpbesluit Omgevingsplan Warffum vastgesteld om de NAM verdere gaswinning in Warffum mogelijk te maken. Het ontwerpbesluit ligt nog tot 17 augustus ter inzage op het gemeentehuis in Eemsmond. Tot die dag kunnen zienswijzen op dit ontwerpbesluit worden ingediend.

Warffum Alert!, dat in april nog een demonstratie tegen de gaswinning in Warffum organiseerde, heeft in overleg met de Groninger Bodem Beweging en advocaat Jewan de Goede een concept-zienswijze opgesteld, waarin de minister wordt opgeroepen om het ontwerpbesluit niet in een definitief besluit om te zetten en de gaswinning in Warffum te stoppen. “Warffum eist veiligheid, schadeloosstelling en rust”, concludeert het stuk.

Het stuk is te lezen op de website groninger-bodem-beweging.nl. De Warffumer actiegroep roept iedereen op zich als mede-ondertekenaar van de zienswijze aan te melden. Dat kan tot 15 augustus 12.00 uur door een e-mail met het onderwerp Zienswijze te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inmiddels hebben zich al ruim vijftig mede-ondertekenaars aangemeld.

Minister Kamp neemt naar verwachting rond 1 oktober het definitieve besluit. Tegen het besluit is beroep mogelijk. Het zelf indienen of mede-ondertekenen van een zienswijze is van belang omdat alleen indieners en mede-ondertekenaars het recht hebben in beroep te gaan tegen het besluit.