180118 kerkbreede web


Al enige tijd ziet het witte kerkje van Breede er wel heel haveloos uit. Niet alleen de plaatselijke commissie van de kerk is dat opgevallen, maar ook onze donateurs, toevallige wandelaars, omwonenden en trouwe huurders. Inmiddels heeft de plaatselijke commissie van de kerk Breede van de Stichting Oude Groninger Kerken waaronder de kerk van Breede valt, te horen gekregen dat het groot onderhoud van de kerk, dat al enkele jaren gepland staat, in de zomer van 2018 daadwerkelijk zal plaatsvinden. Voor direct en indirect betrokkenen is het verheugend te weten dat de kerk zowel van binnen als van buiten wordt aangepakt, zodat het schilderachtige kerkje weer in ere zal worden hersteld.

Het streven van de commissie blijft erop gericht om de kerk zo toegankelijk mogelijk te houden zowel voor verhuur voor diverse activiteiten (bijvoorbeeld het Quiltfestival, huwelijken e.d.) als voor de evenementen die de commissie zelf organiseert, waaronder concerten, lezingen of, in combinatie met anderen, activiteiten zoals het sleutelbewaardersproject. Dit project omvat de samenwerking van de kerk Breede met leerlingen van de O.B.S. Jansenius de Vries .

Wat de gang van zaken binnen de plaatselijke commissie zelf betreft heeft er een wisseling van bestuursleden plaatsgevonden. Pieter Hofman heeft de commissie verlaten. De voorzitter van de commissie Hilde Krips-van der Laan is opgevolgd door Zwaantien Bentema die onder meer de verhuur van de kerk onder haar beheer heeft (0651284083); Gerard Wolthuis blijft secretaris; het nieuwe commissielid André Woldendorp, neemt de financiën van Hidde Feenstra over maar deze laatste blijft lid, evenals Mia Kool-Andeweg, Ineke Bakker, Ties Rotteveel en Gerrie Jonker.

De plaatselijke commissie Kerk Breede
www.kerkbreede.nl / facebook.com/dorpbreede
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.