Noordnijs   
 
april 2018
 
     
Pronkjewailpad  
Tocht om de Noord 
 
 

 

 

 

 

 

 

Beste wandelaars en andere contacten,

 
Het Pronkjewailpad gaat morgen (12 april) los..... voor iedereen!!
 
Tien dagen lang was de opening van het Pronkjewailpad, van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan 't Wad, ruim 250 km dwars door het Groninger land! 
 
Wat hebben we genoten van de natuur: de Wadden, het NP Lauwersmeer, de Wierden, 't Roegwold!!
Wat hebben we genoten van de cultuur: de prachtige kerken, borgen, boerderijen, molens!
Wat hebben we genoten van de activiteiten: de musea, de bezoekerscentra, de sportclubs
 
.......en vooral wat hebben we genoten van: gastvrij Groningen! Wat een prachtige ontmoetingen hadden we onderweg. De boer, die liefdevol vertelde over zijn koeien. De boswachter, die ons boeide met zijn natuurgebied. De kaasboer, die ons zijn kaas liet proeven. De chocolaterie, die de chocola liet smelten op onze tong. De schilder, die ons betoverde in zijn atelier, de beheerder van de zorgboerderij die ons rondleidde door zijn dierenpark.
 
Alle locaties (stempelposten) deden hun best om hun kennis en kunde te laten zien, om ons te laten genieten van hun pronkstukje. En .... zo werd het Pronkjewailpad een bijzonder gastvrij avontuur!!!
 
Morgen, donderdag 12 april, start het Pronkjewail avontuur voor iedereen!
Vanaf vandaag (11 april) kun je al de Startkaart omwisselen voor de Pronkjewail Stempelkaart en kun je donderdag (11/4) starten op 7 plekken in de provincie Groningen, zie voor meer info: Pronkjewailpad.nl.
 
Als je er in slaagt om alle (verplichte) dorpsstempels te halen, dan word je op 17 november uitgenodigd voor de huldiging: een wandeltocht, de Camino Groningen, van Ommeland naar Stad met een finish in de Martinkerk, waar alle Pronkjewaillopers een prachtig slot wacht!
 
Wil je een klein voorproefje van het gastvrije avontuur, dat je te wachten staat! Kijk dan op Twitter @Pronkjewailpad en je ziet een prachtig reisverslag (houd ons ook op de hoogte via #PWP2018)!!
Verder kun je ons natuurlijk volgen via Facebook.com/Pronkjewailpad  en via Pronkjewailpad.nl, met mooie foto's. Bovendien komt er binnenkort een aparte fotopagina, waardoor je kunt meegenieten van alle belevenissen onderweg. 
 
Een mooi introductiefilm naar het Pronkjewailpad vind je op: Pronkjewailpad trailer
 
 
Wij wensen alle Pronkjewaillopers een mooi avontuur en een goud pad (buen Camino)!!
 
 
 
 
Opening Pronkjewailpad in een aantal foto's
 
 
 
 
     
De opening door CdK Rene Paas
 
 
Westerwijtwerd in zicht
 
 
Stempelen in Huiskamercafe
 
 
Koffiepauze en stempelen in de kerk
 
 
Vergezicht over het Wad!
 
 
Hoe groot is die Zeearend eigenlijk?
 
 
Het Brintahuisje bij Breede
 
 
Stempelen bij de zorgboerderij
 
 
Over het knuppelpad in 't Roegwold
 
 
Inspectie (on)bemande stempelpost
 
 
    
Bijna overal een kerk waar je kunt stempelen                       .....en de finish met een volle stempelkaart
 
 
 
 

Het Pronkjewailpad, de 'alternatieve' Tocht om de Noord
ontwikkeld i.s.m. Routebureau Groningen en Provincie Groningen

 
Meedoen aan de TodN Ommetjes
 
Grijp je kans en schrijf je alsnog in voor Tocht om de Noord 2018!!!
Wandelen is één van de meest natuurlijke manieren om te (starten met) bewegen. Naast dat het  gezellig is en je veel ziet, is het ook nog eens gezond. Als partner van Tocht om de Noord, organiseert Huis voor de Sport Groningen daarom in mei en juni ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ ter voorbereiding op het wandelfestival van het jaar, dat plaats vindt op 29 en 30 september.  Doe jij ook mee?
Locatie Ommetjes
De Ommetjes vinden plaats in 7 regio’s. Per regio worden vier Ommetjes georganiseerd. Deze Ommetjes zijn ook de beginnende wandelaars interessant, zij moeten wel een uur kunnen doorlopen. Je komt iedere keer door een ander stukje, verrassend Groningen. In ieder Ommetje wordt een ander wandelthema onder de aandacht gebracht.
Kosten
De Ommetjes worden begeleid door gecertificeerde wandeltrainers. Voor slechts  €20,- volg je vier wandeltrainingen van één uur en krijg je alsnog de kans om je in te schrijven voor de Tocht om de Noord.
Voorwaarde voor de inschrijving is dat je in ieder geval met drie van de vier Ommetjes mee doet. Ook onder deze voorwaarde word je tijdens het vierde Ommetje, dat gaat over een deel van het Pronkjewailpad, de stempelkaart (speciaal voor TodN Ommetjes deelnemers) tegen een gereduceerde prijs aangeboden. 
Aanmelden
Aanmelden voor de Tocht om de Noord Ommetjes kan via (klik op): Huis voor de sport Groningen.
De officiële inschrijving voor de Tocht om de Noord is al gesloten, dus op deze manier kun je trainen en ook nog meedoen! Wees er snel bij, want vol=vol!  Bij een te geringe deelname op bepaalde startlocaties zullen regio’s worden samengevoegd.
“Vergezichten van De Ploeg”
Het wandelfestival Tocht om de Noord gaat dit jaar verticaal door de provincie Groningen: “van Drenthe tot aan ‘t Wad”. De tocht staat dit jaar in het teken van het zintuig ‘zien’. Het thema van Tocht om de Noord 2018 luidt: “Vergezichten van De Ploeg”
 
 
 
Facebook, Twitter, Instagram bij TodN
Wilt u de activiteiten van Tocht om de Noord blijven volgen, kijk dan op:  facebook.com/tochtomdenoord, twitter.com/tochtomdenoord, instagram.com/tochtomdenoord.
 
Voor de activiteiten van het Pronkjewailpad, kijk en volg ons op:
Facebook.com/Pronkjewailpad en twitter.com/Pronkjewailpad
 
Wilt u via Twitter mooie activiteiten en foto's met ons delen? Wilt u op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws tijdens de Tocht om de Noord en het Pronkjewailpad?
 
Deel het op twitter: #TodN2018 en #PWP2018
Lets keep in Contact!
 
 
Tocht om de Noord, Postbus 3104, 9701 DC  Groningen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.TochtomdeNoord.nl
Facebook.com/tochtomdenoord ; twitter.com/tochtomdenoord