VIOS Warffum krijgt laatste sportpenning gemeente Eemsmond

Turnvereniging VIOS heeft op 10 juli 2018 de laatste sportpenning van de gemeente Eemsmond gekregen. wethouder Harald Bouman reikte de prijs uit aan de leidster Sandra Bosman. Het is de laatste keer dat Eemsmond de sportpenning uitreikte, omdat de gemeente vanaf volgend jaar opgaat in de nieuwe gemeente Het Hogeland.

De prijs wordt uitgereikt aan verenigingen of initiatieven die sport in de gemeente stimuleren. Eemsmond heeft de sportpenning in het leven geroepen, om waardering uit te spreken voor een "bijzondere prestatie in de sport" en om speciale aandacht te schenken aan sport in al haar verschijningsvormen. VIOS-leden halen volgens de selectiecommissie regelmatig het nieuws met hun prestaties voor recreatieve gym en turnen.

Hun oordeel luidde:
VIOS staat voor Vooruitgang Is Ons Streven en dat maakt de vereniging ook waar. Er wordt hard gewerkt om Warffum, maar ook de gemeente Eemsmond sportief goed op de kaart te zetten. De vereniging haalt dan ook regelmatig het nieuws in de lokale kranten. "Het succes blijft niet onopgemerkt, want ook een aantal turnsters uit de omliggende gemeenten turnen bij VIOS", aldus de selectiecommissie.
Ook voor diegenen die alleen recreatief willen gymnastieken is VIOS een geschikte vereniging - en zo draagt de club bij aan een gezonde samenleving. Dit alles maakte dat de selectiecommissie besloot de sportpenning aan VIOS uit te reiken.

De prijs werd uitgereikt tijdens de laatste gymles. Het gymseizoen werd op een leuke manier afgesloten met een zeskamp. Met allerlei spelletjes, zoals het blijven zitten op het rodeo paard, het lopen met loopsky’s, het ouderwetse zaklopen ed., vermaakten de kinderen zich enorm.