logo artww met tekst

Oren en ogen tekort tijdens AWW 2018!

Art Weekend Warffum beleeft op zaterdag 1 en zondag 2 september zijn derde editie. U komt weer ogen en oren tekort om van al het moois te genieten! Open ateliers, intieme concertjes, workshops voor jong en oud, wandelen over de wierde met Warffumer schrijvers en – nieuw! – film in het Huiskamercafé. Op www.artweekendwarffum.nl vindt u het programma en daar presenteren ook alle deelnemers zich. De deuren staan beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Er is nieuw werk van oude bekenden en er doen ook de nodige nieuwe kunstenaars mee. Bas Jan van Stam bijvoorbeeld maakt eigenzinnig realistisch werk, deels op groot formaat. Anna Maria Vargiú schildert prachtige portretten, stillevens en landschappen en haar vriend Meindert Wiersema schildert en tekent eveneens én hij maakt mooie beelden. Natuurtekenares Trudy Beekman kent u misschien al van haar fantasievolle etalage in de Hoofdstraat. Evelien Borgonjon schrijft ultrakorte verhalen met veel oog voor detail. Bekijk ook de landschapstekeningen van Marjoke Kuiper, de sculpturen van Machteld Kee en het werk van Margriet Hofman. Vrijwel alle beeldende kunstenaars laten hun werk zien in hun eigen atelier. Drie van hen exposeren in het Auditorium van Openluchtmuseum Het Hogeland, gratis toegankelijk via ingang Oosterkerkpad.

Concertjes
Zanger Klaus Donkersloot zingt Nederlandstalig repertoire. Zaterdag en zondag brengt hij in het Auditorium van het Openluchtmuseum vooral eigen werk. Monday Monday onder leiding van Gerrie Jonker verrast u zaterdagmorgen in de voormalige Gereformeerde kerk. Wie meer van klassiek houdt, kan zondag terecht in de sfeervolle tuin van Camp Zuiderhorn waar Ineke Bakker haar piano laat klinken via het open raam tijdens enkele zogenaamde Vensterconcertjes. ’s Zaterdags trakteert Duo Fine u op fijnzinnige luisterliedjes, Hans Nomen laat beide dagen zijn klavecimbel klinken in de voormalige pastorie, Rudi Diekstra bespeelt het orgel in Breede en in Warffum en het Warffums Mannenkoor is ook weer van de partij. Het Ommelander Saxofoonkwartet, een van de hoogtepunten van AWW 2016, verzorgt het slotconcert van AWW 2018 op zondagmiddag in de Hervormde kerk.

Workshops voor jong en oud
In 2016 hielden we al een paar workshops en we merkten dat dat enorm aansloeg. Daarom hebben we het interactieve programma deze editie flink uitgebreid. Speciaal voor de jeugd is er een gevarieerde serie workshops. Deelnemende kunstenaars leren kleine groepen kinderen de kneepjes van hun kunst. Natuurtekenares Trudy Beekman, Eelco Bruinsma met haiku’s, drummer Sander de Groot, keramiste Anjo de Groot, klavecimbelspeler Hans Nomen en striptekenaar Jan Klinkhamer geven workshops van ongeveer een uur. Meer informatie en inschrijven op de site.
Ook volwassenen kunnen weer hun creatieve ader aanboren tijdens AWW. Denk aan canons zingen onder leiding van Kaja van Grieken in de kerk van Breede, striptekenen met Jan Klinkhamer of haiku’s schrijven met Eelco Bruinsma. Volwassenen zijn ook welkom bij de twee workshops van klavecinist Hans Nomen. Kijk ook hiervoor op de site.

Schrijverswandeling
De Warffumer schrijvers Lupko Ellen, Erik de Graaf, Chris Kiel, Henk van Welzen en Evelien Borgonjon nemen u zondag graag mee op een onderhoudende wandeling van ongeveer anderhalf uur op en rond de wierde van Warffum. Zij vertellen op bijzondere plekken een passend verhaal, om te beginnen in het Huiskamercafé aan het Noorderkerkpad waar ook de start van de wandeling is. Deelnemers ontvangen een klein boekje met de route en de verhalen. Aanmelden via de site.

Nieuw op het programma: film
AWW kondigt in 2018 met veel genoegen een nieuwe kunstvorm aan! De nieuwe filmclub Cinema Het Hogeland geeft als voorproefje van haar najaarsprogrammering een doorlopende vertoning van passende filmfragmenten. Kom daarvoor naar het Huiskamercafé aan het Noorderkerkpad – daar kunt u meteen een kopje thee of koffie drinken en uw voeten even rust gunnen.
Wat u pas later kunt zien, zijn de filmproducties die gemaakt worden tijdens AWW. Filmmaakster en dorpsgenote Ina Spijk gaat in het weekend met Henk en Betsie Hoek langs de ateliers, concertjes en andere kunst van hun keuze. Ina maakt hiervan een item voor Samen in Beeld TV dat naderhand op www.sameninbeeld.tv en www.artweekendwarffum.nl te vinden zal zijn. We hopen daarnaast korte filmimpressies van AWW te laten zien van Imke Alma en van de videogroep van Samen in Beeld.

Hapje en drankje
Bezoekers kunnen tijdens AWW op verschillende plekken in het mooie Warffum genieten van een hapje en een drankje. Natuurlijk is het Spijslokaal aan het Oosterkerkpad beide dagen geopend. Als u daar neerstrijkt, kunt u meteen de werken bewonderen van drie kunstenaars die exposeren in het naastgelegen Auditorium van het Openluchtmuseum. Het Huiskamercafé aan het Noorderkerkpad is het hele weekend open voor koffie, thee of een drankje – tegelijk kunt u dan even een mooi stukje film bekijken. En een welkome aanvulling op het horeca-aanbod van Warffum: onze jonge dorpsgenoten Mawi en David van Cielito Lindo serveren beide dagen op Camp Zuiderhorn een Mexicaanse lunch! Een uitgelezen kans om kennis te maken met dit nieuwe bedrijfje en met deze heerlijke keuken.

Eventuele plotselinge wijzigingen in het programma worden aangekondigd op de Facebookpagina van Art Weekend Warffum en via Twitter.